۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲
کد مطلب : ۲۳۳۲۱
نگذاریم رسم‌های ماه رمضان از بین بروند

آیین‌ها و رسومات در چهارمحال و بختیاری راهی برای پر بار شدن ماه رمضان

ماه رمضان یکی از این مراسم‌ها است که در بین مردم چهارمحال و بختیاری از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و از همین‌رو است که طی سالیان گذشته برای برگزاری هرچه بهتر آن در بین مردم، آدابی دست به دست شده و تا به امروز رسیده است.
آیین‌ها و رسومات در چهارمحال و بختیاری راهی برای پر بار شدن ماه رمضان
به گزارش جهانبین نیوز، در همه مراسم‌ها و مناسبت‌ها در هر منطقه از کشور آیین‌های خاصی بوجود آمده است که این آیین‌ها ریشه در تاریخ و تمدن آن منطقه دارد.

ماه رمضان یکی از این مراسم‌ها است که در بین مردم چهارمحال و بختیاری از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و از همین‌رو است که طی سالیان گذشته برای برگزاری هرچه بهتر آن در بین مردم، آدابی دست به دست شده و تا به امروز رسیده است.

نگذاریم رسم‌های ماه رمضان از بین بروند

متاسفانه برخی از مراسم‌های مربوط به ماه رمضان که در گذشته در بین مردم رایج بودند امروز دیگر در حال کم رنگ شدن هستند و تنها در برخی از نقاط استان آن هم بصورت محدود اجرا می‌شوند.

یکی از این برنامه‌ها مراسم سحرخوانی و اذان‌خوانی بر پشت‌بام‌ها است که در این برنامه افراد خوش صدا بر روی پشت بام خانه خود رفته و با صوت خوش خود اقدام به خواندن اشعار خاص کرده و با این اقدام خود از خواب ماندن مسلمانان در وقت سحر جلوگیری می‌کنند.

از این مراسم در استان تنها در روستای دستگرد و برخی از نقاط عشایری نشانه‌هایی باقی مانده است اما می‌توان با کار بیشتر و شناسایی و ثبت این آیین‌ها راهی برای زنده نگه داشتن و باقی ماندن آن‌ها پیدا کرد.

ذکر گفتن با نخود

یکی از مراسم‌هایی که از گذشته در بین مردم رواج داشته است ذکر گفتن با نقل بوده که در طی زمان تغییر کرده و به گفتن ذکر به نخود تبدیل شده است.

در این مراسم زنان تعدادی نخود را برداشته و صد دور ذکر لااله‌الالله رابه آن گفته در روز عید فطر با آن آش می‌پزند و در بین آشنایان و همسایه‌ها توزیع می‌کنند.

ذکری که به این منظور انتخاب می‌شود لااله‌الاالله است و شاید به این دلیل انتخاب شده است که بزاق را ترشح کرده و باعث رفع تشنگی می‌شود.

کاکولی‌پزون

کاکولی نانی است که با آرد، شکر، شیر، تخم مرغ، خشکبار و ... پخته می‌شود. این نان معمولا بصورت نذر پخته شده و کسی که در ماه رمضان و بویژه ۲۷ این ماه اقدام به پخت آن می‌کند حاجتی را از خدا طلب دارد و در حین پخت آن برای برآورده شدن حاجت خود دعا می‌کند.


بعد از طبخ، کاکولی در بین همسایگان، آشنایان و فقرا توزیع شده و معمولا در شهرکرد، بروجن و فرخشهر بیشتر پخته می‌شود.

دست کشیدن از کار در روز ۲۱ ماه رمضان

از گذشته در بین مردم چهارمحال و بختیاری رسم بوده در روز ۲۱ ماه رمضان برای حفظ حرمت این روز مردم و بویژه کشاورزان از کار خود دست کشیده و زمین‌های خود را آبیاری نمی‌کنند و به نوعی کار خود را تعطیل می‌کنند.

پخت انواع آش‌ها، نان فتیر، نان جو، حلوا، حلیم، شله زرد و ... در موقع افطار هم به نوعی تبدیل به رسم و آیین در بین مردم استان شده است و در این ماه طبخ و خوردن این غذاها در سر سفره افطار بیشتر مرسوم است.


هدیه دادن به نوعروسان در عید فطر

از دیگر آیین‌هایی که در استان رواج دارد هدیه دادن به دختران و خواهران نوعروس در روز عید فطر است و به همراه این هدیه غذایی هم طبخ شده و به خانه دختر یا خواهر فرستاده می‌گردد.



انتهای پیام/1026ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۵:۱۱:۵۵

11 Nov 2024